Historien om Küenholdt as – nå Precis Design

Historien til Küenholdt AS skriver seg helt tilbake til 1886. Dette året startet Johan Henrik Küenholdt forlagsbokhandel i Mariboes gate i Oslo. Her solgte han også papirvarer. Virksomheten ble aksjeselskap i 1904. Firmaet vokste betydelig gjennom 1920- og 30 årene. Vareutvalget ble utvidet med produksjon av visittkort samt postkort med flotte bilder fra store deler av landet. Küenholdt Kunstforlag er et kjent navn blant mange av landets mest ivrige samlere av norske postkort.

 

I 1930 overtok datteren Emmy Küenholdt firmaet. Etter 2. verdenskrig utvidet Emmy sortimentet med pynt- og sesongprodukter. Kunstforlagsvirksomheten ble trappet ned. Det nye sortimentet gav god respons, og firmaet fikk stadig flere kunder i Bok- & Papirbransjen på 1950- og 60 tallet.

 

Nytt generasjonsskifte kom tidlig i 1970 årene da Einar Bakke entret virksomheten. Han var nevø av Emmy Küenholdt. Sammen med sin tante drev han firmaet gjennom dette tiåret. Bakke overtok eierskapet og den daglige ledelsen i 1979. Han tok nye grep. Selskapet ble posisjonert som en attraktiv samarbeidspartner for flere av de fremvoksende bokhandelkjedene. Küenholdt satset på direkte import fra Østen. Dette skapte betydelig omsetningsvekst på 1980- og 90 tallet, og bidro til en generell bransjemessig fornyelse. Erfaringen med egen import fra Østen har senere vært et viktig konkurransefortrinn for selskapet.

 

I 2005 ble det neste generasjonsskiftet i Küenholdt innledet. Ståle Pettersen, med lang fartstid fra bokbransjen, kom inn som daglig leder. Han overtok 50% av aksjene. Gjennom de neste 5 årene drev disse to selskapet sammen. I 2010 overtok Ståle Pettersen de resterende aksjene fra Einar Bakke. Det ble gjennomført en rekke prosesser både på kostnads- og inntektssiden for å møte stadig sterkere konkurranse. Virksomheten ble flyttet til nye lokaler. Det ble også innledet samarbeid med en rekke velkjente europeiske produsenter av anerkjente brands, som Faber-Castell fargeblyanter, Mandalas malebøker, Amscan partyvarer, Deva gaveinnpakning, Present pakkebånd, Goldbuch album og Lannoo kontorrekvisita for å nevne noen.

 

Høsten 2015 selger Ståle Pettersen Küenholdt til Lauritzen AS. Ståle Pettersen fortsetter i firmaet med sin lange erfaring og gode kunnskaper, og Pål-André Lauritzen overtar som daglig leder i 2016. At selskapet etter over 130 år fremdeles er en sentral grossist i Bok- og Papirhandlermarkedet, forteller om kompetanse, utholdenhet og omstillingsevne, og bekrefter selskapets posisjon som en seriøs og langsiktig handelsaktør.

 

Lauritzen as har i tiden fra 2016 også vært deleier i Børscompagniet as som er et grossistfirma spesialisert mot gave- og interiørbransjen. I 2020 gjennomgikk Kuenholdt en betydelig omstillingsprosess for å tilpasse forretningsmodellen til nye krav fra kunder og leverandører. Høsten 2020 ble aksjene i Kuenholdt as overført fra Lauritzen as til Børscompagniet as og deretter fusjonerte selskapene. Selskapene har allerede samarbeidet en periode om it-struktur og logistikk og fra senhøsten ble selskapene til ett med felles ledelse og Bjørn Bondevik (deleier) som daglig leder.

Den tidligere virksomheten i Kuenholdt as blir videreført under merkevaren Precis design.

Våre ansatte

Pål-André Lauritzen

Daglig leder

pal@bc.no

Ståle Pettersen

Innkjøpssjef

sp@bc.no

Line S. Moe 

Salgssjef

lsm@bc.no

Anita Spiten

Grafisk designer / Administrasjon

as@bc.no

Raymond Haslestad

Selger

rh@bc.no

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.